VAAGS molenwerken
rondleiding
projecten
Houtzagerij AGNETA
rondleiding
producten
projecten
windmolen
VAAGS molentechniek
rondleiding
producten
projecten
roedenlijst
 
 
Houtzagerij AGNETA
Borculoseweg 36
7261 BK Ruurlo NL
tel:
fax:
e-mail:
+31 (0)573 45 12 53
+31 (0)573 45 41 71
agneta@vaags.nl
 
Houtzagerij AGNETA verwerkt diverse houtsoorten zoals eiken, douglas, lariks, robinia (acacia), iepen, populier, wilgen en andere inlandse houtsoorten. Ons hout wordt gezaagd uit bomen van o.a. Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, en particuliere landgoedbeheerders. Deze instanties zorgen voor een verantwoord bosbeheer. Ook kunt u zelf stammen aanleveren die wij in de gewenste specificatie zagen.
 
 
EIKEN
Eiken is van oudsher hét constructiehout voor binnen en buiten. In vrijwel elk oud gebouw is eikenhout toegepast voor de dragende delen. Ook voor vloeren en gevelbekleding is eiken uitermate geschikt. In buitengebieden ziet men veel hooibergen, schuren, landhekken en afrasteringen van eiken.
 
 
Daarnaast kan eiken uitstekend worden toegepast als tuinhout. Eiken kan buiten onbehandeld gebruikt worden en is daardoor milieuvriendelijker dan geïmpregneerd tuinhout.
 
Vorige pagina

 
Eikenhout heeft een duurzaamheid van klasse II wat inhoudt dat het onbehandeld een levensduur heeft van zeker 20 - 25 jaar. Hierdoor is eiken een voordelig alternatief voor tropisch hardhout. Voor mensen die hun tuin of erf een traditionele uitstraling willen geven is eiken een 'must'.
 
DOUGLAS
Douglas is de Europese versie van het Amerikaans grenen. Het is één van de sterkste naaldhoutsoorten en wordt dan ook vooral als constructiehout toegepast. Ook voor gevelbekleding en schuttingen is douglas zeer goed te gebruiken.
 

 
LARIKS
Lariks is één van de beste en duurzaamste naaldhoutsoorten in Europa. Dit maakt het hout zeer geschikt voor buitentoepassingen. Lariks lijkt verder veel op Douglas en de gebruiksmogelijkheden zijn dan ook ongeveer gelijk.
 
 
 
Postadres:   Dinxperlosestraatweg 58 - 7122 AH Aalten NL - tel: +31 (0)543 47 33 59 - fax: +31 (0)543 47 76 31