VAAGS molenwerken
rondleiding
projecten
Houtzagerij AGNETA
rondleiding
producten
projecten
windmolen
VAAGS molentechniek
rondleiding
producten
projecten
roedenlijst
 
 
Houtzagerij AGNETA
Borculoseweg 36
7261 BK Ruurlo NL
tel:
fax:
e-mail:
+31 (0)573 45 12 53
+31 (0)573 45 41 71
agneta@vaags.nl

Al bijna 100 jaar worden bij Houtzagerij AGNETA diverse inlandse houtsoorten gezaagd. In het begin op windkracht en later tevens m.b.v. een elektromotor. Het zaagmechanisme waar destijds mee begonnen is, is nog steeds in de molen aanwezig. Voor enkele speciale doeleinden wordt dit zogenaamde zaagraam nog steeds gebruikt. Daarnaast geeft de Stichting Vrienden van de Molen Agneta geregeld zaagdemonstraties in de windmolen.

 
 
In de loop der jaren zijn de zaagschuren rond de molen diverse keren uitgebreid. Hierin zijn tegenwoordig moderne machines aanwezig om op een efficiënte wijze het hout te bewerken tot het gewenste eindproduct. Ook het hanteren van de zware stammen gebeurt met moderne hulpmiddelen.

 
Op het buitenterrein liggen de diverse houtsoorten opgeslagen. Daarnaast houden we voorraad op diverse plekken in binnen- en buitenland, zodat we altijd snel over geschikte stammen kunnen beschikken. Stammen die eigendom van een klant zijn worden van een duidelijk kenmerk voorzien en op een aparte plaats bewaard in afwachting van gezaagd te worden.
 

 
Naast het zagen van hout levert Houtzagerij AGNETA diverse op maat gemaakte authentieke houtconstructies. Op ambachtelijke wijze wordt het hout door vakmensen bewerkt. Om efficiënt te kunnen werken hebben we hiervoor de beschikking over diverse specialistische machines. Eventueel in samenwerking met onze moderne tekenkamer kunnen wij uw ideeën omzetten in prachtige resultaten.


 
Postadres:   Dinxperlosestraatweg 58 - 7122 AH Aalten NL - tel: +31 (0)543 47 33 59 - fax: +31 (0)543 47 76 31