VAAGS molenwerken
rondleiding
projecten
Houtzagerij AGNETA
rondleiding
producten
projecten
windmolen
VAAGS molentechniek
rondleiding
producten
projecten
roedenlijst
 
 
VAAGS molentechniek
Dinxperlosestraatweg 58
7122 AH Aalten NL
tel:
fax:
e-mail:
+31 (0)543 47 33 59
+31 (0)543 47 76 31
info@vaags.nl

De oorsprong van menig constructiebedrijf is een kleine smederij. Zo ook bij VAAGS molentechniek. Al bijna een eeuw lang beschikte het molenbouwbedrijf van Ten Have, later VAAGS, over een smederij voor smeedwerk aan molens.

Als geen ander kennen wij dan ook de eisen die aan het zeer specifieke smeedwerk voor de molenbouw gesteld worden.

 
 
Het traditionele smeedwerk is nog steeds een belangrijk productieproces in ons bedrijf. Daarnaast is het machinepark tegenwoordig sterk uitgebreid en aan het specifieke karakter van het bedrijf aangepast.

 
 
Een belangrijk product van VAAGS molentechniek zijn stalen molenroeden. Om de betrouwbaarheid van deze roeden te kunnen garanderen vinden we het belangrijk om het hele productieproces in eigen hand te hebben. Om de stalen platen, waaruit een roede opgebouwd is, uit te snijden, beschikken wij zelf over een CNC-snijmachine. Hiermee is elke gewenste vorm in diverse metaalsoorten uit te snijden.

 
Deze machine wordt natuurlijk niet alleen voor de productie van roeden gebruikt. Aangezien er in de molenbouw niet veel recht en gestandaardiseerd is, zijn de toepassingen te veel om op te noemen.

Uiteraard zijn de afmetingen van het pand geschikt voor het werk aan grote en langwerpige producten.
 
 

Verder beschikken we over diverse moderne en traditionele lasmachines die gebruikt worden door goed opgeleide lassers. Ook voor draaiwerk aan lange onderdelen zijn we goed uitgerust. Daarnaast mogen machines voor afkorten, knippen, kanten, walsen, e.d. in geen enkele constructiewerkplaats ontbreken.

 
Postadres:   Dinxperlosestraatweg 58 - 7122 AH Aalten NL - tel: +31 (0)543 47 33 59 - fax: +31 (0)543 47 76 31